Volt pénzügyminiszter lehet az amerikai nagykövet Izraelben

RockedBuzz
By RockedBuzz 1 Min Read

Az Axios friss értesülései szerint Jack Lew volt amerikai pénzügyminiszter az első számú esélyes az Egyesült Államok izraeli nagyköveti posztjára. Jelölésének bejelentésére a következő hetekben kerülhet sor a helyzetet jól ismerő források szerint.

A döntés erről a kulcsfontosságú diplomáciai szerepről Joe Biden elnök nagyra törő terve miatt nyert lendületet, amely egy jelentős diplomáciai megállapodást irányoz elő Szaúd-Arábiával. Ez a lehetséges megállapodás kikövezheti az utat a Szaúd-Arábia és Izrael közötti kapcsolatok normalizálása előtt.

A korábbi nagykövet, Tom Nides utódjának összetett politikai környezetben kell majd eligazodnia. Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök jelenleg az igazságügyi rendszer átalakítását szorgalmazza, ami sok izraeli és a Biden-kormányzat ellenállásába is ütközik.

Jack Lew kinevezését a Fehér Háznak még meg kell erősítenie. Lew korábban több magas rangú kormányzati pozíciót töltött be, többek között a Fehér Ház kabinetfőnöke, valamint a Vezetési és Költségvetési Hivatal igazgatója volt.

(Forrás: Reuters)

Címlapkép forrása: Paul Souders via Getty Images

Share This Article
Leave a comment