Tombol Ukrajna: egyszerűen nevetségesnek és elfogadhatatlannak tartják a Nyugat ajánlatát

RockedBuzz
By RockedBuzz 2 Min Read

A védelmi szövetség egyik vezető tisztviselője kedd délután javaslatot fogalmazott meg arra vonatkozóan, hogy Ukrajnának lehet érdemes lenne feladni területeket a NATO-tagságért cserébe.

Ez azt jelenti, hogy szándékosan a demokrácia vereségét választjuk, egy globális bűnözőt bátorítunk, és támogatjuk az orosz rezsim megőrzését, a nemzetközi jog megsemmisítését és a háború továbbadását más generációknak

– tweetelte Mihajlo Podoljak, hozzátéve, hogy nevetséges lenne NATO-tagságért területet feladni. A tanácsadó azt is kijelentette, hogy Putyin hatalmon maradása, a háborús bűnösök felmentése Oroszország növekvő étvágyát fogják eredményezni.

A világrend megőrzésére és a rossz béke megteremtésére tett kísérletek – legyünk őszinték – Putyin diadalával nem békét hoznak a világra, hanem gyalázatot és háborút egyaránt

– jelentette ki a tanácsadó.

Nem sokkal később az ukrán külügyminisztérium is abszolút elfogadhatatlannak titulálta a NATO-tisztviselő javaslatát.

Mindig is abból indultunk ki, hogy a szövetség, akárcsak Ukrajna, nem kereskedik a saját területeivel

– írta Oleh Nikolenko minisztériumi szóvivő a Facebookon. Hozzátette, ez a fajta viselkedés Oroszország kezére játszik azzal, hogy olyan narratívát alakít ki, amelyben Ukrajnát hibáztatják azért, mert nem hajlandó lemondani a területiről.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Viacheslav Lopatin via Getty Images

Share This Article
Leave a comment