Svéd gyárat talált el egy orosz rakéta Luck mellett, többen meghaltak

RockedBuzz
By RockedBuzz 2 Min Read

Egész Ukrajnában légiriadót rendeltek el mintegy két órán keresztül, amely hely idő szerint hajnali 2 óra körül (magyar idő szerint 1 órakor) kezdődött.

Andrij Szadovij lvivi polgármester a Telegram üzenetküldő alkalmazáson arról számolt be, hogy egy égő lakóház kiürítésére adtak utasítást.

A lembergi károk teljes mértéke egyelőre nem ismert. Korábban Makszim Kozickij, a terület kormányzója azt jelentette be, hogy “orosz rakéták csoportjai” tartanak a régió felé.

Az ukrán média arról számolt be, hogy a keddi támadás volt a legnagyobb a régió ellen azóta, hogy Oroszország 2022 februárjában megtámadta az országot.

Támadás érte a Lvivtől mintegy 150 kilométerre északra fekvő Voliny megyét is, amely határos Lengyelországgal. A térség székhelyén, Luckban halálos áldozatai voltak a légicsapásoknak. Jurij Pohuljajko, a megye kormányzója a Telegramon azt írta, hogy Luckban, egy ipari vállalat telephelyén áldozatokat is követelt a támadás. “Sajnos, a légicsapás következtében halálos áldozatok is vannak. Egyelőre három ember meghalt. Több sebesült kórházban van” – tudatta a politikus.

Később Carl Bjernstam, a svéd SKF csapágygyár szóvivője közölte, hogy a Luck elleni támadás során az SKF üzemében keletkeztek károk, és a gyár három alkalmazottja vesztette életét. Hozzátette, hogy a cég meg fogja vizsgálni a támadás nyomán az üzemben keletkezett károk következményeit, de hozzátette, hogy a hangsúlyt alkalmazottainak biztonságára helyezik. Az Ukrajinszka Pravda hírportál a cég legfrissebb pénzügyi jelentését idézte, amely szerint a világ legnagyobb ipari csapágygyártójának számító svéd vállalatnak mintegy 1100 alkalmazottja van Ukrajnában, és többségük a lucki üzemben dolgozik.

Címlapkép forrása: Alexyz3d via Getty Images

Share This Article
Leave a comment