Romlott az amerikai fogyasztók hangulatindexe, de kisebb inflációra számítanak

RockedBuzz
By RockedBuzz 15 Min Read

A jelenlegi helyzetmegítélés alindexe a várt 76,9 pont helyett 77,4 pontra emelkedett a júliusi 76,6 pontról, míg a következő hónapokkal kapcsolatos várakozások alindexe 67,3 pontra esett a várt 68,1 pont helyett, illetve a júliusi 68,3 pontról.

Ezzel együtt Joanne Hsu, a Michigani Egyetem fogyasztói felméréseinek igazgatója azt rögzítette nyilatkozatában, hogy

Általánosságban elmondható, hogy a fogyasztók a múlt hónaphoz képest kevés lényeges különbséget érzékeltek a gazdasági környezetben, de a három hónappal ezelőttihez képest jelentős javulást tapasztaltak

– mondta.

Közben az is lényeges a felmérésből, hogy a következő egy éves átlagos inflációra vonatkozó várakozása a fogyasztóknak 3,4%-ról 3,3%-ra süllyedt augusztusban, illetve a következő öt évre vonatkozó átlagos inflációval kapcsolatos várakozások 2,9%-ra csökkentek a júliusi felmérésben kijött 3%-ról.

Az adtközlés hatására a dollár minimális gyengüléssel reagált, mert érdemben nem befolyásolja a piac azon dilemmáját, hogy szeptemberben emel-e még esetleg a Fed a kamaton, vagy a mostani 5,25-5,5%-os célsávban hagyja azt.

A délután fél 3-kor közzétett amerikai termelői árindex adatokra még erősödéssel reagált a dollár, mert nőtt az esélye, hogy a Fed szeptemberben még esetleg emelhet.

EUR/USD árfolyamának alakulása

chart 52013

Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek, részvények, CFD-k. Minden, ami a hullámzó árfolyamok kapcsán megdobogtatja egy trader szívét. Portfolio Tradernc=0

Címlapkép forrása: Hill Street Studios via Getty Images

Share This Article
Leave a comment