Rendkívüli lépést tett Putyin, folytatódtak az éjjeli légitámadások – Háborús híreink szombaton

RockedBuzz
By RockedBuzz 3 Min Read


Zelenszkij: színházat és egyetemet ért orosz rakétacsapás Csernyihivben, halottak is vannak

 Rakétacsapást mértek az Ukrajnát támadó orosz erők az észak-ukrajnai Csernyihivre, a támadásnak halálos áldozatai és sebesültjei is vannak – közölte Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szombat délben a Telegram közösségi alkalmazáson.

Bejelentése szerint a csapás a város középpontját érte, és eltalált egy színházat, valamint egy egyetemi épületet is. A belügyminisztérium később közölte, hogy a támadásnak 5 halálos áldozata és 37 sebesültje van.

A kijevi légierő arról számolt be, hogy az orosz erők nyugaton és a középső részen drónokkal támadták Ukrajnát. Közlésük szerint 17 drónt indítottak, de ezek közül 15-öt az ukrán légvédelem megsemmisített. A másik kettő becsapódott Hmelnyickijben és Zsitomirban, és károkat okozott a civil infrastruktúrában. Hmelnyickij kormányzóhelyettese két sebesültről is bejelentést tett. Az ukrán közlés szerint iráni drónokról van szó. (MTI)


A “különleges katonai művelet” parancsnokaival találkozott Putyin délen

Vlagyimir Putyin orosz elnök magas rangú parancsnokokkal találkozott a déli Rosztov-na-Donu városában, az Ukrajna elleni “különleges katonai művelet” főhadiszállásán – közölte szombaton a Kreml.

Putyin többek között Valerij Geraszimov vezérkari főnökkel folytatott megbeszélést, és meghallgatta az egységparancsnokok és műveleti tisztek jelentését. Az Ukrajnától nem messze fekvő Rosztov-na-Donu akkor vált széles körben ismertté, amikor a Jevgenyij Prigozsin vezette Wagner-zsoldoscsapatok útban Moszkva felé június végén rövid időre megszállták a várost. (MTI)


ORFK: több mint huszonegyezren érkeztek Ukrajnából pénteken

Az ukrán-magyar határszakaszon 8509-en léptek be Magyarországra pénteken, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 12 916-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szombaton az MTI-t.

A beléptetettek közül a rendőrség 143 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely harminc napig érvényes. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért – áll a közleményben.


Rendkívüli lépést tett Putyin, folytatódtak az éjjeli légitámadások – Háborús híreink szombaton

Címlapkép forrása: byelaman via Getty Images

Share This Article
Leave a comment