Nem hiszed el: a Musk-Zuckerberg deathmatch-hez az olasz miniszterelnök keresi a helyszínt

RockedBuzz
By RockedBuzz 2 Min Read

Elon Musk, a technológiai mogul és a SpaceX alapítója történelmi terepet keresett a technológiai milliárdossal és a Facebook-alapító Mark Zuckerberggel való közelgő “leszámolásához” – írja a Reuters.

Ennek érdekében Giorgia Meloni olasz vezetőtől kért segítséget a megfelelő helyszín kiválasztásához.

Musk múlt pénteken az X (korábbi nevén Twitter) nevű közösségi médiaplatformján jelentette be, hogy tárgyalásokat folytatott Melonival és a kulturális miniszterrel, Gennaro Sangiulianóval is. Utalt egy “epikus helyszínre”, de konkrétumok közlésétől tartózkodott. Azt azonban megemlítette, hogy az egész helyszín az ókori Rómát idézné, minden modern elemet nélkülözve.

Míg egyesek azt képzelhetik, hogy a titánok összecsapása Róma ikonikus Colosseumában zajlik, tévednek.

Sangiuliano tisztázta, hogy az eseményre nem Rómában kerül sor, annak ellenére, hogy “hosszú és baráti beszélgetést” folytatott Muskkal erről. A hangsúly egy jelentős jótékonysági esemény megszervezésén van, miközben biztosítják a történelmi helyszínek megőrzését és tiszteletben tartását.

A rendezvény bevételét Musk alapítványa és Zuckerberg alapítványa fogja kezelni. Úgy tűnik azonban, hogy nézeteltérés van a rendezvényből származó pénzösszegek elosztását illetően. Míg Sangiuliano említette, hogy jelentős összeget terveznek két nagy olasz gyermekkórháznak adományozni, addig Musk a platformján azt nyilatkozta, hogy a teljes bevétel a veteránok javát szolgálja.

Ez az összecsapás ötlete először júniusban merült fel, amikor Musk kihívta Zuckerberget, aki elfogadta a kihívást. A kezdeti médiafelhajtás ellenére az érdeklődés idővel alábbhagyott, ami sokakban megkérdőjelezte, hogy a párbajra valaha is sor kerül-e. Nemrég azonban Musk megismételte szándékát a küzdelemre, és bejelentette, hogy az eseményt élőben közvetíti majd mind az ő X szolgáltatása, mind Zuckerberg Meta – a Facebook anyavállalata.

Azoknak azonban, akik arra vágynak, hogy szemtanúi lehessenek, amint ezek a középkorú férfiak inkább ütésekkel, mint részvényekkel “kereskednek”, talán még egy kicsit várniuk kell – figyelmeztet a Reuters. Musk elárulta, hogy meg kell műteni a lapockáját, de a felépülés várhatóan csak néhány hónapot vesz igénybe.

Címlapkép forrása: Alexandr Spatari via Getty Images

Share This Article
Leave a comment