Megszólalt Kína a szaúd-arábiai béketárgyalásokról

RockedBuzz
By RockedBuzz 1 Min Read

A hétvégén Dzsiddában tartott béketárgyalásokon több mint 40 ország vett részt, Ukrajna mellett az Egyesült Államok, Kína és India is, Oroszországot ugyanakkor nem hívták meg.

Kína Liu Hit, eurázsiai ügyekért felelős különleges követet küldte Szaúd-Arábiába. A kínai külügyminisztérium szerint Li

kiterjedt kommunikációt folytatott minden féllel az ukrajnai válság politikai rendezéséről… meghallgatta minden oldal véleményét és javaslatait, és tovább erősítette a nemzetközi konszenzust.

Minden fél pozitívan kommentálta Li Hui részvételét, és teljes mértékben támogatta Kína pozitív szerepét a béketárgyalások elősegítésében – tette hozzá a külügyi nyilatkozat.

Megjegyezték, Kína folytatni fogja a 12 pontos béketervezetén alapuló párbeszéd erősítését, valamint a kölcsönös bizalom növelését.

Egy másik résztvevő, Németország szerint a hétvégi békekonferencia sikeres volt, mivel megmutatta, a nemzetközi közösség elkötelezett, hogy a háború befejezéséért dolgozzon. A német kormányszóvivő ígéretet tett arra, hogy hazája továbbra is aktívan részt fog venni a folyamatban.

Címlapkép forrása: MicroStockHub via Getty Images

Share This Article
Leave a comment