Kemény kritikát kapott az OTP Simple Vitézy Dávidtól

RockedBuzz
By RockedBuzz 3 Min Read

Vitézy szerint magukat a közlekedési cégeket is váratlanul érhette a leállás a kitett posztjaik tanúsága szerint. Szerinte elfogadhatatlan, hogy legforgalmasabb nyári hétvégén egyik online jegyvásárlási lehetőség sem működik megfelelően. Vitézy szerint az állandó Simple leállások és a fizetési rendszer mobilra rosszul optimalizált felhasználói felülete “vállalhatatlan színvonalú.”

A közlekedési cégeknek a volt államtitkár szerint ideje lenne megfontolniuk a Google Pay és az Apple Pay integrációkat.

Update: Közben a SimplePay nyilatkozatot adott ki az ügyben, amelyben azt írják a szolgáltatás a híresztelésekkel ellentétben zavartalanul működött a fent nevezett időpontban:

Zavartalanul üzemelt a SimplePay-en keresztüli online közlekedési jegyvásárlás egész szombat délelőtt, ellentétben az ezzel kapcsolatos, téves híradásokkal. Rendszereinken keresztül minden szolgáltatás, így az online közlekedési jegyvásárlás is elérhető volt és e sorok írásakor is az – rendszereink karbantartása várhatóan ma 17:00 óráig reményeink szerint rendben befejeződik.

A férleértést az okozhatta, hogy a SimplePay már kedden hivatalosan értesítette minden partnerét arról, hogy szombaton 09:45 és 16:15 között karbantartási munkákat végzünk, és előfordulhat, hogy bár az nem része a tervezett munkálatoknak, de egyes szolgáltatásokban esetleg rövid időre fennakadások lehetnek.

A SimplePay a jövőben is transzparensen értesíteni fogja partnereit az ilyen eseményekről, hogy időben és előre tudjanak ezekről a szolgáltatásaikat tovább javító tervezett munkálatokról.”

Update2: Később a Facebook posztjában Vitézy Dávid is reagált:

A poszt nyomán megkeresett az OTP kommunikációs vezetője és arról tájékoztatott, hogy bár valóban volt ma karbantartás, de a Simple fizetési szolgáltató útján az appban történő jegyváltás a BKK és a MÁV rendszerein is működik már és működött is ma. Ez az utasok számára (így számomra is) nem derült ki, hisz a BKK azt írta a BudapestGo-ban, hogy “a bankkártyás fizetési lehetőség szünetel”, a MÁV pedig a saját felületein azt, hogy “javasoljuk, (…) halassza későbbre az online vásárlást, vagy automatánál, illetve pénztárnál vegye meg a jegyét.” – ezeket olvasva kevés utas fog kísérletezni, hogy hátha mégis működik, ismerve a Simple korábbi leállásait is. Nem véletlenül alakultak ki ma hosszú sorok a nagyobb állomások automatáinál, pénztárainál. Mindenesetre úgy tűnik, hogy a Simple valójában működött, de valahol nagyon félrement az OTP és a BKK, illetve a MÁV közötti kommunikáció. Az általános, a felhasználói felületre és a fizetési lehetőségekre vonatkozó megjegyzéseimet pedig ettől függetlenül fenntartom.”

Címlapkép forrása: Mónus Másrton/Portfolio

Share This Article
Leave a comment