Japánnal együttműködve fejlesztene rakétaelhárító rendszert az Egyesült Államok

RockedBuzz
By RockedBuzz 1 Min Read

A hiperszonikus lövedékek egyedi fenyegetést jelentenek, mivel nem követnek kiszámítható pályát, mint a tipikus ballisztikus robbanófejek. Ehelyett képesek a repülés közbeni pályamódosításra, ami jelentősen megnehezíti a célba vételüket.

A Biden és Kishida közötti találkozóra a dél-koreai elnökkel, Yoon Suk Yeol-lal a marylandi Camp Davidben tartandó háromoldalú csúcstalálkozó alkalmával kerül sor. Az elfogórakéta kifejlesztésének megfontolásáról szóló döntésről eredetileg januárban állapodtak meg Antony Blinken külügyminiszter és Lloyd Austin védelmi miniszter japán kollégáikkal, Yoshimasa Hayashi külügyminiszterrel és Yasukazu Hamada védelmi miniszterrel folytatott megbeszélésükön.

Ez a megállapodás a második együttműködés Washington és Tokió között a rakétavédelmi technológia területén. A két nemzet korábban egy nagyobb hatótávolságú rakétát fejlesztett ki, amelyet az űrben lévő robbanófejek eltalálására terveztek. Japán ezeket a rakétákat a Japán és a Koreai-félsziget közötti tengeren állomásozó hadihajókon telepítette a lehetséges észak-koreai rakétacsapások elleni védekezésként.

(Reuters)

Címlapkép forrása: Getty Images

Share This Article
Leave a comment