Elfogadta a belügy a háziorvosok javaslatát a beutaló nélküli időpontfoglalás ügyében

RockedBuzz
By RockedBuzz 2 Min Read

Mindez azután született, hogy társadalmi egyeztetés indult a témában és Békássy Szabolcs országos kollegiális szakmai vezető háziorvos eljuttatta a tárcának az észrevételeit a háziorvosok nem beutalóköteles időpontfoglalásával kapcsolatban, ezt pedig a tárca elfogadta.

Rátvári tehát leszögezte: a BM nem kívánja a háziorvosok számára kötelezővé tenni az időpontfoglalást a beutaló nélküli járóbeteg-ellátásokra, ez egy lehetőség.

Ez azt jelenti, hogy a páciens továbbra is közvetlenül a járóbeteg-rendelő betegirányítási központjától kérhet időpontot

– hangsúlyozta. Hozzátette ugyanakkor, hogy a háziorvosoknak biztosítják annak lehetőségét, hogy a beteg állapotára tekintettel tudjanak közvetlenül időpontot foglalni a szakrendelőbe. Ez az opció ugyanis gyorsítja a betegellátást, hiszen akár már vizsgálat során foglalhat a háziorvos időpontot, ha szükséges további szakvizsgálat – tette hozzá.

Private Health Forum 2023
Erről a témáról is szó lesz a Portfolio szeptember 19-i magánegészségügyi konferenciáján. További részletek:

Arra is kitért, hogy az online időpontfoglalási rendszer elindulása egyidejűleg valósul meg az elektronikus beutalók teljes körű használatával, ami az e-receptek bevezetése után “újabb jelentős mérföldkő” az egészségügy fejlesztésében.

Hosszú távú cél, hogy a lakosság számára is majd kinyíljon az időpontfoglalás lehetősége a szakrendelőkbe

– hangsúlyozta a politikus.

Címlapkép forrása: LUIS ALVAREZ via Getty Images

Share This Article
Leave a comment