Durva páncéloscsatákról érkeznek felvételek – Ismét nekimentek az ukrán csapatok az orosz védvonalaknak

RockedBuzz
By RockedBuzz 2 Min Read

Korábban beszámoltunk róla, hogy Urozsajne térségében az ukrán fegyveres erők újabb területeket szabadítottak fel, legalábbis a Husky páncélozott terepjárók geolokációja alapján erre lehet következtetni.

Azonban a páncélosok további előretörését az orosz tüzérség és az aknamező feltartóztatta, az eredmény: 3 terepjáró megsérült és elhagyták, egy pedig teljesen megsemmisült. A videót érzékeny tartalma miatt nem jelenítjük meg, erősebb idegzetűek itt elérhetik.

A második felvételen egy, az orosz-ukrán háborúban ritkán látott összecsapásnak lehetünk szemtanúi. A füstgránátok fedezékében előretörő ukrán csapatokat állítólag egy orosz harckocsi és egy BMP tartóztatja fel.

A felvételek alapján az összecsapások egészen napnyugtáig tartanak, az ukrán erők vesztesége legalább két BMP-nek tűnő harcjármű, illetve további három beazonosíthatatlan harcjármű. A felvételek rossz minőségéből fakadóan azonban ezt nehéz biztosan megállapítani.

A felvétel legérdekesebb pontja 3:41 környékén látható, ahol a támadó ukrán harcjárművet tűz alá veszi egy vélhetően 30 milliméteres gépágyú (talán egy orosz BMP-2-esből), de a lövedékek lepattannak a páncélosról. Végül az ukrán páncélos egy későbbi találattól megsemmisül.

A nagy veszteséggel járó támadások végső kimenetele egyelőre ismeretlen.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

Share This Article
Leave a comment