Befektetési alapok törnek a bankok helyére a hitelezésben, most az Allianz is beszállt

RockedBuzz
By RockedBuzz 1 Min Read

bAz Allianz Global Diversified Private Debt Fund (AGDPDF) II-t június közepén hozták létre Luxemburgban, és az év végéig szeretné megkezdeni a befektetéseket. Áprilisban az Allianz túlteljesítette eredeti 1,5 milliárd eurós célját, és 3,3 milliárd eurót gyűjtött egy korábban elindított alapjához, ezt a sikert szeretnék minden bizonnyal megismételni.

A növekvő magánhitelpiac 1500 milliárdó dollárnyi eszközzel büszkélkedhet ma, és vonzó perspektívává vált a vagyonkezelők számára. Ezek az alapok egyre inkább a bankokkal vetekednek a nagyvállalati felvásárlások finanszírozásában, különösen a magas hitelkamat-környezetnek köszönhetően. A Preqin adatai szerint csak 2023-ban több mint 130 milliárd dollárt gyűjtöttek be.

Ráadásul e hitelek nem teljesítési valószínűsége egyelőre alacsony: a Proskauer ügyvédi iroda által készített magánadósság-index szerint a nemteljesítési ráta két egymást követő negyedévnyi emelkedést követően 2023 második negyedévében 1,64%-ra csökkent.

Június végén az Allianz-csoport alternatív portfóliójának értéke 231 milliárd euró volt – ez némi csökkenést jelent a decemberi adatokhoz képest.

Forrás: Reuters

Címlapkép forrása: Nyirkos Zsofia via Portfolio

Share This Article
Leave a comment