Az OTP és a Richter húzta a magyar tőzsdét

RockedBuzz
By RockedBuzz 24 Min Read

Ma a BUX-index 0,9 százalékos pluszban fejezte be a napot az utolsó záróértékéhez képest. A BUX-index jelenleg a 20, az 50, és a 200 napos mozgóátlaga fölött áll, tehát a fontosabb időtávokon egyértelműen emelkedő trend figyelhető meg a hazai részvényindex esetében.

BUX értékének alakulása

chart 51591

Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek, részvények, CFD-k. Minden, ami a hullámzó árfolyamok kapcsán megdobogtatja egy trader szívét. Portfolio Tradernc=0

A hazai blue chipek ma vegyesen teljesítettek, az OTP árfolyama 1,7 százalékos pluszban áll, míg a Richter árfolyama 1,4 százalékot emelkedett az utolsó záróárfolyamához viszonyítva. Eközben a Magyar Telekom árfolyama 0,4 százalékot esett, míg a Mol árfolyama 1,0 százalékos mínuszban áll az utolsó záróárfolyamához képest.

Hazai blue chipek mai árfolyamváltozása

chart 51593

A közepes kapitalizációjú magyar vállalatok részvényei ma jól teljesítettek, az Opus és a Takarék JZB állt a lista élén 8,9 illetve 7,0 százalékos emelkedéssel, az Akko és a Zwack állt ma a sor végén 1,4 illetve 1,6 százalékos emelkedéssel.

Hazai midcapek mai árfolyamváltozása

chart 51595

A legnagyobb forgalom ma az OTP papírjaiban volt, 10,9 milliárd forint értékben cseréltek gazdát a vállalat részvényei, de a Top5-ben szerepelt még a Richter, a Mol, az Opus és a Magyar Telekom részvénye is.

Az öt legnagyobb forgalmú részvény a budapesti tőzsdén (millió forint)

chart 51597

Címlapkép forrása: Szabó Gábor / Gabriel Szabo

Share This Article
Leave a comment