A főnökök 80 százaléka megbánta, hogy visszarendelte a dolgozókat az irodába a home office-ból

RockedBuzz
By RockedBuzz 1 Min Read

Sok vállalat rájön, hogy sokkal megfontoltabban is megközelíthették volna a kérdést ahelyett, hogy nagy, merész, nagyon ellentmondásos döntéseket hoztak volna a vezetők véleménye, nem pedig a munkavállalók adatai alapján

– mondta Larry Gadea, az Envoy – a kutatást vezető vállalat – vezérigazgatója, és alapítója.

A WFH Research új adatai szerint júliusban a teljes munkaidőben foglalkoztatottak 59%-a ismét 100%-ban irodában dolgozik, míg 29%-uk hibrid formában, 12%-uk pedig teljesen távmunkában. Az irodák még mindig csak félig vannak tele a járvány előtti kihasználtsághoz képest.

A legjobb tehetségek elvesztésének állandó kockázata azonban elég volt ahhoz, hogy a vállalatok átgondolják szigorú szabályaikat. A kutatások kimutatták, hogy azok a vállalatok, amelyek nyomást gyakorolnak az alkalmazottakra, hogy térjenek vissza az irodába, nagyobb valószínűséggel néznek szembe elvándorlási, fluktuációs problémákkal, mint azok, amelyek nem. Azok a vállalatok, amelyek szigorúan előírják a heti háromnapos irodába való visszatérést anélkül, hogy előzetesen kikérnék a munkavállalók véleményét, tapasztalják a legnagyobb problémát.

Címlapkép forrása: Shutterstock

Share This Article
Leave a comment