A dízelüzemanyagoknál egyre nagyobb a baj, már a télen válságra készülhetünk

RockedBuzz
By RockedBuzz 3 Min Read

A szakértők jelenlegi helyzetértékelése szerint komoly ellátási zavarok jöhetnek a globális dízelpiacon. Az árak világszerte emelkedtek a nyersolaj árakhoz viszonyítva, ami a lehetséges készletszűkösségre utalhat. Bár a piac stabilabbnak tűnik, mint a tavaly tapasztalt visszaesés során, amit Oroszország ukrajnai inváziója váltott ki, a jelenlegi helyzet más szempontból még bizonytalanabb.

A csökkenő készletek és a váratlan kínálati korlátozások vagy keresleti sokkok lehetősége miatt kérdéses, hogy miként változhat az ősszel a helyzet. Az aggodalmak főként Európa és az Egyesült Államok atlanti partvidékét érintik, vagyis Magyarországon is érdemes lesz figyelni a piaci változásokat.

Ráadásul az északi féltekén a tél közeledtével a fűtési szezon indulásával fokozódik majd a kereslet, ami további nyomást gyakorol a piacra.

Az üzemanyag-előállítási árrések közelmúltbeli megugrása jelentős zavarokat okozott az olajpiacokon, mivel a finomítói termelési korlátozások csökkentik a globális kínálatot, miközben az olyan kulcsfontosságú olajtermelő országok, mint Szaúd-Arábia visszavágták az olajkitermelésüket is. Északnyugat-Európában az elkövetkező hónapokban várhatóan csökkenő készletekkel kell számolni a dízelüzemanyag-típusú üzemanyagból, ami ellátási szűkületet okoz.

Ezt a helyzetet tovább súlyosbítja, hogy a jelenlegi készletek már most is alacsonyabbak a történelmi normáknál, annak ellenére, hogy éves szinten emelkedtek.

Ennek oka elsősorban az, hogy a főbb olajtermelők – köztük Szaúd-Arábia és Oroszország – termeléscsökkentése következtében a kevésbé sűrű nyersolajra való áttérés, ami a dízelüzemanyag alacsonyabb hozamát eredményezi.

Kínára is sok szakértő figyel, mivel a pekingi vezetés új üzemanyag-exportkvóták bevezetését tervezi, amelyek esetleg némi enyhülést hozhatnak a feszült piaci helyzetben. Bár a bőséges kínai áramlás enyhíthetné a helyzetet, bizonytalan azonban, hogy érdemi enyhülést hoz-e, mivel egyáltalán nem biztos, hogy az ázsiai korlátozza a fogyasztást, mivel a dízelkereslet növekedésének hála megugrott a belföldi fogyasztás, ami ellensúlyozza az ingatlanpiac veszteségeit.

Az Egyesült Államokban a dízel kiskereskedelmi ára július vége óta folyamatosan emelkedik, olyannyira, hogy augusztusban a dízel inflációhoz való hozzájárulása meghaladta a benzinét. Az amerikai finomítók pedig egyelőre képtelenek tartani a lépést a kereslettel, ráadásul a készletek felhalmozására készültek a nyár folyamán.

Mivel a személygépjárművek és a szállítmányozásban használt kamionok és vonatok, valamint hajók legfontosabb üzemanyaga a dízel, így ez inflációs nyomást is helyezhet az európai és amerikai gazdaságokra. Még aggasztóbb, hogy a mezőgazdasági termelésben, de az építőiparban és az energiatermelésben is nagyon fontos ez az üzemanyagfajta.

A jelenlegi helyzetben a fedezeti alapok közül egyre több fogad a további komoly áremelkedésre, amit jól példáznak a Nymex gázolajra vonatkozó hosszú távú pozíciók is, amelyek augusztusban 18 hónapos csúcsra szaladtak fel. A gázolajhiány és az ársokkok miatti növekvő aggodalom szélesebb körű következményekkel jár a kormányok és az iparágak számára, amint azt a tavalyi magas gázolajárak miatt Ázsiában tartott kamionsztrájkok is mutatják.

Címlapkép forrása: Shutterstock

Share This Article
Leave a comment